Er hjemmesiden din SSL-sertifisert – eller mister du 60% av alle besøkende?

Hva er et SSL-sertifikat? Hva betyr det for hjemmesiden din?

Et SSL-sertifikat er helt nødvendig hvis du har en hjemmeside. Dette gjør hjemmesiden din mer troverdig og samtidig viser det kundene dine at nettstedet ditt er et godt og trygt sted å handle.

Når du har konfigurert SSL-sertifikatet ditt, unngår du at nettstedet ditt blir klassifisert som usikkert eller not secure. Det betyr også at potensielle kunder ikke vil få en advarsel når de prøver å få tilgang til nettstedet ditt via en Chrome-nettleser.

Hjemmeside uden ssl

På flere måter er dette noe som er verdt å vurdere, siden Google Chrome har over 1 milliard brukere over hele verden. Dette utgjør 60% av alle som bruker en nettleser.

Hva står SSL for?

SSL står for Secure Sockets Layer. Det er et sikkerhetstiltak som sørger for at kun avsender og mottaker kan lese informasjonen som utveksles.

Det kan for eksempel være under nedlasting av personlig informasjon fra et nettsted. Årsaken til at du trenger å konfigurere SSL, er at andre ikke kan fange informasjonen fra deg eller forbrukerne dine, og deretter bruke denne informasjonen til et ulovlig formål – noe som på sikt kan skade dem eller din virksomhet. SSL-sertifiseringen betyr at en ubuden gjest ikke vil motta noe annet enn mange likegyldige tall hvis de skulle lykkes med å hente ut informasjonen.

SSL-sertifikatet gir også informasjon om siden som besøkes. Dette gjør det mulig for kunden å verifisere at nettstedet faktisk tilhører virksomheten som kunden stoler på. På den måten vet kunden at det er et trygt sted å handle og legge inn personlig informasjon, for eksempel kortnummer, personnummer og e-post.

  Automatisk adressevisning til alle med Google My Business! Ser kundene adressen din?

Hvordan går du frem?

Å sette opp SSL-sertifiseringen din er veldig enkelt. Du kan til og med få det gjort GRATIS via One.com eller Simply.com, hvis det er der du har hosting. En ting du må tenke på er at det er veldig viktig at du utfører viderekoblinger med 301 til din nye sikre Https-side. Du kan gjøre dette gjennom HTAccess. Husk deretter å rydde opp alle dataene dine slik at du ikke ender med en side som er SSL-sertifisert, men som fortsatt er registrert som “ikke sikker” fordi du har blandet innhold på nettsiden.

Det er viktig at du får ryddet opp i dataene dine, ellers blir du straffet av Google når du henter data fra en HTTP til en HTTPs. Du kan og bør vaske dataene dine, noe som kan gjøres med plugins, men her må du være sikker på hva du gjør.

Du betaler for klikket ditt, men genererer ingen trafikk

Hvis nettstedet ditt ikke er sikkert, kan du ende opp med å betale for klikket ditt uten å få trafikk til nettstedet ditt. For eksempel hvis du er en selvstendig næringsdrivende som bruker 50-80 kr. per klikk, så er det kostbar leksjon hvis klikket ditt ikke genererer trafikk – og helt ærlig, hvor mange tror du går til et nettsted de blir advart mot å besøke?

Bare 2% ignorerer en popup-advarsel

Du ender med å betale for klikk som verken fører til en henvendelse eller et salg, ettersom den potensielle kunden aldri kommer frem til nettstedet ditt. I stedet går kunden til konkurrenten din, som har en SSL-sertifisering.

  Endringer i Google Merchant Center kan påvirke synligheten på produktene dine

Tenk deg at du har en sikkerhetsboks der du lagrer all din private informasjon, som f.eks. personnummer, bankdetaljer osv. Hvis du ikke bruker SSL er det akkurat det samme som dersom du lar sikkerhetsboksen din stå fritt og åpen, hengende utenfor døren – fritt tilgjengelig for alle som kommer innom.

Når du bruker et SSL-sertifikat, sørger du for at informasjonen din blir bevart på et trygt sted – med en hengelås på.

Visste du at bare 3% er villige til å gi kredittkortinformasjonen sin til nettsteder uten hengelåsesymbolet?

Dette betyr at de resterende 97% aldri vil besøke nettstedet ditt – og dermed kan de heller aldri bli potensielle kunder.

Selv om kundene ikke nødvendigvis vet hva hengelåsen betyr eller hva et SSL-sertifikat egentlig er, og hvordan det fungerer, er det fortsatt noe de aktivt velger når de surfer på Internett.

Så sørg for at du får SSL-sertifikat satt opp på nettstedet ditt og optimer for din SEO, og slutt med å kaste penger ut av vinduet mens konkurrentene får alle kundene rett foran øynene dine!

Hvis du er interessert i at vi hjelper deg å sikre hjemmesiden din med et SSL sertifikat, så kan du gjerne ta kontakt med oss!