3 enkle teknikker for SEO-optimalisering du kan starte med i dag

Vi deler 3 teknikker for SEO uten nyskapende innhold for bedre rangering

Utforming av nytt og oppdatert innhold kan noen ganger være krevende. En må sette av både tid og energi for å bli kreativ før man skriver flere hundre ord ned i et Word dokument. I denne artikkelen vil vi dele 3 tips for hvordan man kan gjøre en SEO-optimalisering uten nytt og oppdatert innhold.

1. Fokus på CTR på dine topp søkeresultater

CTR betyr prosentandelene av de personene som søker på Google, ser ditt innlegg i søkeresultatene og deretter klikker seg inn på akkurat din side.

Det første steget i disse 3 teknikkene for SEO-optimalisering er å forbedre hvordan dine resultater vises i søkemotorene, slik at flere kunder har lyst og ønsker å besøke akkurat din nettside.

Hvis du utfører et søke på Google vil du se at “Pagetitle” er den første setningen som dukker opp i resultatene. Dette fungerer nesten som en tittel på en bok, den skal vekke interesse, gå rett på sak og kort oppsummere hva nettsiden deres faktisk handler om. Pass på at dere “Pagetitle” er direkte, attraktiv og imøtekommende for alle dine potensielle kunder.

Her er noen tips for hvordan du skaper den perfekte “Pagetitle”:

  • Bruk inspirerende ord som vekker følelser hos dine potensielle besøkende
  • Husk ditt nøkkelord som du vil rangere på og bruk det aktiv innen de tre første ordene
  • Aktiv bruk av parentes eller slash for å dele opp setningene på en god og visuelle måte
  • Vekk nysgjerrigheten slik at man ønsker å klikke på lenken din for å lære mer
  • Skriv mindre enn 50-60 tegn. Dersom man overstiger denne grenser vil Google kutte teksten kanskje midt på treet og det blir vanskelig å få lest hele tittelen
  SEO Byrå som er med deg 100 prosent for å få flere kunder

2. Hastigheten din er noe av det viktigste som finnes for en god SEO-optimalisering

Har du hastighetsoptimalisert nettsiden din? Hvis ikke bør det gjøres så snart som mulig!

Det kan finnes mange faktorer til hvorfor nettsiden din laster inn sakte. Ofte ser vi at tunge og store bilder er hovedårsaken til dette. Kun etter å komprimere størrelsen på bildene (ikke kvaliteten), så vil man kunne få en mye bedre hastighet på 1, 2 og 3!

Videre kan vi anbefale å iverksette verktøy som fungerer slik at de som besøker nettsiden din for andre eller tredje gang, raskere vil få laste inn siden på nytt.

Det finnes også et utrolig fint verktøy for å sjekke hastigheten med Google sin Pagespeed Insight, Pingdom tool, Webpagetest disse kan virkelig hjelpe deg med din SEO-optimalisering!

Merk deg også at lastehastigheten for PC kan være annerledes enn gjennom mobil-søk. Det nytter seg å undersøke hvor lang tid nettsiden din bruker på å laste også for mobilbrukere.

content creation for seo optimalisering
3. Oppdater gammelt innhold som nytt

I stedet for å bruke tid på å skape nytt innhold anbefaler vi å investere tid til å oppdatere gammelt innhold. Det kan være en interessant artikkel som finnes på hjemmesiden din, men kanskje den ikke har fått noe særlig trafikk. Kanskje du kan lage en ny og fengende tittel? Eller kanskje det mangler noen fine illustrasjoner for å skape mer interesse rundt innholdet?

Oppdatering av gammelt innhold kan ha en stor innflytelse på din SEO-optimalisering. Det beste er at dette verken krever kreativitet eller mye tid, men kun noen få minutter for en kort oppdatering.

  👉 5 spørsmål du lurer på rundt SEO blir besvart

Husk også at dine potensielle kunder kan bruke mange forskjellige søkeord for å prøve å finne deg. Gjør en grundig undersøkelse over hvilke ord de eventuelt bruker, og legg disse søkeordene aktivt inn i dine relevante innlegg!

Enda flere enkle teknikker for god SEO-optimalisering

Disse 3 enkle teknikkene for en SEO-optimalisering av din nettside kan enkelt bli iverksatt. Har du WordPress er det enda enklere! CNH Media er et SEO byrå som deler nyttige tips og triks her i Academy for at du selv kan utføre gode tiltak og få enda flere kunder sendt til din nettside!

Dersom du vil lese om noen andre enkle, men absolutt nødvendig tiltak, kan du lese om hvordan du iverksetter teknisk SEO som kan hjelpe deg for en bedre rangering.