Hva er SEO og hvordan jobber egentlig Google?

SEO og Google hva er egentlig disse? Hvordan henger disse to sammen?

Det er mange som spør seg “Hva er SEO”? Vi besvarer dette spørsmålet på en helt enkel måte, i tillegg gir vi noen tips til hvordan du kan forbedre din nettside. Følg med for her kommer 4 ingredienser som du må bruke for god rangering av din nettside.

Bakgrunnsbilde på hvordan Google egentlig jobber

Tenk deg for et øyeblikk at du er en lojal og ganske så flink bibliotekar. Du har jobbet på samme plass i flere år, og er ganske så fornøyd med den arbeidsinnsatsen du legger inn. I tillegg har du de aller beste kundene. Kundene dine elsker informasjon og kommer alltid til deg når de ønsker å fornye sine tanker og sine synsvinkler.

Derimot, forestill deg nå at du er bibliotekar for absolutt hver eneste bok i hele verden. Det må være milliarder av milliarder av bøker, i alle språk og størrelser. Du er en av de få bibliotekarene i hele verden, og hver eneste dag kommer det besøkende som søker all slags mulig forskjellig informasjon. Noen ønsker å lære et nytt språk, andre vil lære en ny oppskrift, noen vil kose seg med en fin novelle, mens andre gjerne vil bli advokat og lære alle lover og regler i sitt hjemland.

Hvordan kan du hjelpe alle besøkende på en effektiv og god måte?

Hvordan klarer du å hjelpe alle disse kundene som besøker deg for så mange ulike spørsmål? Du skaper selvfølgelig et effektivt system. Det første du behøver å vite er nøyaktig hva enkelt bok handler om, og hvordan hver bok er knyttet til hverandre, slik at alt kan bli organisert på en god måte i temaer.

  Teknisk SEO bør aldri undervurderes

Dette systemet som blir skapt må scanne seg igjennom en hel del bøker for å kunne finne alle temaer. Målet er at systemet kan raskt og effektivt finne relevant informasjon for alle dine besøkende.

Hva er SEO

Søkemotorer og Google fanger informasjon for hver eneste nettside

Søkemotorer som for eksempel Google er en slags bibliotekar for hele internett, der det eksisterer uendelig av informasjon gjennom flere år. Den fungerer slik at deres system fanger informasjon fra hver eneste nettside som de kommer borti, slik at de kan hjelpe sine besøkende å finne akkurat det de er ute etter.

Deretter bruker de all denne informasjonen til dette som kalles en algoritme, slik at de kan enkelt og effektivt lage et godt system på relevante søkeresultater.

4 ingredienser til hvordan du kan rangere bedre på Google

Dersom Google kommer borti din nettside, og ser at den kan være relevant for dine potensielle kunder, så vil de rangere nettsiden din høyere opp på søkeresultatene.

Nøkkelen for at siden din skal rangere høyt er at du forsikrer deg om at den inneholder akkurat de ingrediensene som søkemotorene behøver for å kunne lese siden din korrekt. Det er her SEO kommer inn i bildet, eller Search Engine Optimization, som det heter.

Noen av disse ingredienser for en god SEO er blant annet:

  • Valg av ord er viktig
  • Titler er viktige
  • Lenker er nødvendig
  • Ditt rykte

Det finnes også 6 hjemmesidefeil som man bør unngå for alt i verden. Nå skal vi kort se nærmere på hver og enkelt av disse 4 ingrediensene for å enklere forstå hva er SEO og hva man kan iverksette for en bedre rangering.

  Hva er Lokal SEO – Og hvorfor er det en god idé?

Valg av ord er viktig

Når en besøkende av Google skriver inn hva de er interessert i, så gjøres dette ved bruk av ord eller setninger. For eksempel kan man søke på ordene “Klippe hår”. Søkemotoren viser deretter alle resultater som er markert som relevant i forhold til disse to utvalgte ordene.

Det er opp til deg å vite at du har relevante ord på din nettside, og mange av de, slik at Google kan vite at din side med sikkerhet bør vises.

Titler er viktige

Hver enkelt nettside har sine egne titler. De er ikke alltid synlige, fordi de eksisterer som koder. Derimot er disse viktige for at søkemotorer vet hva nettsiden faktisk handler om.

Søkemotorene ser ofte på disse titlene, fordi de fungerer akkurat som en boktittel – det gir en god oversikt over hva boken handler om før den faktisk leses.

Lenker er nødvendige

Når en nettside har en lenke til en annen hjemmeside, så fortelles det til søkemotorene at denne siden har god informasjon! Jo flere relevante og troverdige lenker som finnes til en nettside, jo bedre kan den rangere.

Ditt rykte

Søkemotorer setter stor pris på fin nettside, som stadig oppdaterer seg med ny informasjon, i tillegg til de har gode og troverdige lenker.

Når var sist du oppdaterte siden din med god og nyttig informasjon til dine besøkende?

Nøkkelen til en god SEO-optimalisering

Selv om disse 4 ingrediensene for en god SEO-optimalisering kan være nøkkelen til en bedre rangering av din nettside, så må vi være observante på at søkemotorene stadig endrer sine ingredienser til et relevant og suksessfullt nettsted.

  3 enkle teknikker for SEO-optimalisering du kan starte med i dag

Derimot handler det om å holde seg oppdatert, slik at man alltid har de nøkkelingrediensene til at man alltid kan holde seg høyt i rangeringen på Google sine søkeresultater. På denne måten er man alltid sikker på at dine potensielle kunder kan enkelt finne frem til deg – og du kan selge dine produkter og tjenester til alle som trenger deg!

Ta kontakt med ditt SEO Byrå, vi hjelper deg å rangere bedre på nett!